Frågor och svar Det finns inga produkter i den här kategorin

Vad innebär tandblekningsprocessen?
Tandblekning är en blekningsprocess som bleker missfärgningen av tandemaljen. Vårt system använder en säker och effektiv tandblekningsgel som läggs i två formbara munskenor som du sedan har på dina tänder i 30-60 minuter. Detta görs dagligen tills du når den blekningseffekt som du önskar. Nu kan du få en professionell tandblekningsbehandling utan att betala massor av pengar hos tandläkaren. Vår metod är identisk...  Mer

Vad innebär tandblekningsprocessen?
Tandblekning är en blekningsprocess som bleker missfärgningen av tandemaljen. Vårt system använder en säker och effektiv tandblekningsgel som läggs i två formbara munskenor som du sedan har på dina tänder i 30-60 minuter. Detta görs dagligen tills du når den blekningseffekt som du önskar. Nu kan du få en professionell tandblekningsbehandling utan att betala massor av pengar hos tandläkaren. Vår metod är identisk med den som man normalt får hos tandläkaren.

Hur fungerar tandblekningsprocessen?
Ett avtryck av dina tänder görs hemma med våra lättanvända formbara munskenor. Du applicerar sedan tandblekningsgelen inuti munskenorna och placerar dessa över dina tänder. De flesta ser resultat redan inom några dagar. Det går utmärkt att sova medan man utför behandlingen.

Hur tar tandbleknings processen bort missfärgningar?
Tandblekning är en process som bleker missfärgningar på tandemaljen.
BLEEK´s blekningsmetod, som är identiskt med det som tandläkarna använder, tar bort missfärgningar och bleker dina tänder bländande vita skonsamt och effektivt. Medan de aktiva ingredienserna i gelen bryts ned, bearbetar syre de missfärgade organiska avlagringarna, vilket gör tänderna vita. År av kliniska tester har demonstrerat säkerheten och effektiviteten hos detta system.

Vad innehåller BLEEK of sweden´s tandblekningsgel?
BLEEK´s nya tandblekningsgel är 100% fri från väteperoxid, karbamidperoxid och animaliska restprodukter som annars är vanliga i tandblekningsgel. Metoden bygger istället på ett komplex som bryts ner inne i munnen och frisätter syre i icke-radikal form. Syret reagerar med de organiska fläckarna och missfärgningarna på tänderna och oxiderar dom, vilket gör tänderna vitare utan att skada tänderna.

Vilken av era metoder ska jag använda för bäst resultat?
I metoden med skenor (Tandbleknings kit) formar du skenorna och fyller dem med gel som får verka mot tänderna i omkring 40 minuter. Med denna metod bleker du tänderna grundligt och du kommer åt väl mellan och bakom tänderna. Denna metod är lite mer tidskrävande än den med remsor (BLEEK strips) som är oerhört enkel att genomföra. Resultatet med den senare metoden är också bra men resulatatet blir inte lika grundligt och du bleker endast den del av tänderna som syns när du ler.

Vad orsakar missfärgning?
Det finns många anledningar. Den vanligaste är konsumtion av mat, kaffe, te, vin och läsk samt snusning och rökning. Våra tänder blir mer och mer missfärgade efterhand som åren går.

Är resultatet parmanent?
För de flesta människor kommer behandlingen att hålla i många år. Dina tänder har i första hand blivit missfärgade genom intag av mat och dryck. Mat och dryck (speciellt kaffe, Cola och rödvin) och rökning kommer gradvis att göra tänderna mörkare igen efterhand som tiden går. Du kan periodiskt bleka dina tänder för att undvika detta. Efter blekningsbehandlingen gör de flesta människor finputsningar någon gång varje år.

Hur viktigt är det med formbara skenor?
Väldigt viktigt! Att ha formbara skenor är en förutsättning för att få ett tillräckligt blekningsresultat. Ej formbara skenor kan orsaka ojämn blekning eller fläckar på tänderna och är väldigt obekväma att ha på. Hos Vitasmile får du alltid formbara skenor.

Vad är skillnaden mellan formbara skenor och laboratorie tillverkade munskenor?
Både formbara och laboratorie tillverkade munskenor är effektiva och säkra. De laboratorie tillverkade munskenorna är lite mer precisa. För att få våra munskenor mer precisa kan du trimma munskenan efter tandavtrycket med en liten sax.

Jag har redan munskenor. Kan jag endast köpa tandblekningsgelen?
Ja självklart, vi säljer även gelen separat. Den kan användas med alla munskenor på samma sätt som din tidigare gel.

Vem kan dra nytta av tandblekningen?
Alla som vill ha ett bländande vitt leende oavsett ålder. Dina tänder kan ha missfärgats på grund av matvanor, rökning mm – eller kanske du bara har gula missfärgade tänder av naturen. Alla kan numera på ett enkelt och billigt sätt få ett bländande vita tänder.

Är det säkert att bleka mina tänder hemma?
Ja självklart, vår hemma tandblekning är speciellt utformad för att vara enkel och säker att använda, och den levereras med en utförlig bruksanvisning. Mer än ett decennium av forskning har visat att blekning av tänderna med vårt system är säkert och effektivt.

Hur lång tid tar blekningsprocessen?
Resultaten är beroende av varje persons individuella egenskaper, hur lång tid och hur ofta du bleker tänderna, men de flesta ser resultat redan inom ett par dagar.

Finns det några bieffekter?
Våra tandblekningsgel är speciellt formulerad för att undvika ilningar i tänderna, och innehåller inte de ämnen som annars orsakar ilningar, såsom väteperoxid eller karbamidperoxid i dom kit som säljs till privatpersoner. Det finns inga kända sidoeffekter eller biverkningar.

Finns det ett starkare och snabbare sätt att bleka tänderna?
De medel som innehåller mer än 0,1 procent väteperoxid, eller motsvarande effektstyrka av annat medel, får endast säljas till tandläkare.

Hur mycket tandblekningsgel behövs per behandling?
I varje enskild munskena behövs det ungefär ¼ till ½ ml av blekningsmedlet. Om du bara använder ¼ ml krävs att du enbart lägger gel i skenan vid de tänder som syns. Det är onödigt att bleka de tänder som ändå inte syns när du ler. För att inte behöva använda så mycket gel är det viktigt att du klipper skenorna längs med tandraden så att de endast täcker tänderna, vilket innebär att du slipper överflödig gel. Det behövs endast så mycket gel att det täcker dina tänder.

Hur lång hållbarhet har blekningsmedlet och hur förvarar jag det?
Blekningsgelens hållbarhetstid, om den förvaras i kylskåp, framgår av datumet på förpackningen.

Hur kan ni vara så billiga?
Tandläkarna tillverkar munskenorna för hand i ett laboratorie vilket tar lång tid och är mycket kostsamt. Hos oss formar man skenorna själv, vilket spar tid och innebär att vi kan erbjuda vår tandblekningsbehandling till ett mycket fördelaktigare pris, men med samma resultat som med skenorna från tandläkaren.

Varför är era produkter bättre än andra blekningar?
Vår formula är framtagen speciellt för att eliminera ilningar i tänderna. Den innehåller även en optimal ph formula för att uppnå ett högre blekningsresultat. Tandblekningsprodukter som du kan köpa i affären använder inte formbara skenor vilket gör att gelén läcker ut och gelén är oftast också för tunn för att stanna i skenan. Dessa produkter innehåller oftast en lägre nivå av aktiva ingredienser vilket innebär att du inte uppnår något större blekningsresultat.

Det har gjorts många undersökningar om vilka tandblekningsprodukter som är bäst på marknaden och våra  hamnar för det mesta i topp.

Göm